Candidat pentru Senatul României

Gabriela Mirescu

Buna, eu sunt Gabriela

Gândire analitică, talent organizațional, sensibilitate interculturală și… umor – sunt câteva dintre calitățile ce mi-au fost atribuite în mod repetat de către cei cu care am colaborat.

Am absolvit Facultatea de Jurnalism în Timișoara natală, după care am plecat ca student la Universitatea Fribourg, în Elveția. Aici am studiat în franceză, germană și engleză Științele Politice, Sociologia, Media și Științele Comunicării.

În Elveția, care mai e văzută ca un laborator al democrației și al diplomației, am găsit și mediul ideal pentru interesele mele profesionale: relațiile internaționale, medierea conflictelor sau promovarea păcii și a dialogului democratic. Asa că după studii am mai rămas o vreme să îmi consolidez cariera profesională în țara cantoanelor. Si iată, s-au făcut 19 ani de când am plecat de acasă.

Pe perioada studiilor am avut mai multe student-joburi. Printre altele ca tutor la una dintre bibliotecile universității, mai târziu și ca asistent în cercetare și programe academice la Institutul de Federalism al Universității Fribourg. Înca de dinainte de a absolvi mi s-a propus un contract si am patruns direct în zona de think tank și advocacy in cadrul swisspeace.

Sunt analist politic și specialist în media și comunicare. Am lucrat ca editor, colaborator științific, moderator de conferințe și coordonator de proiecte axate pe medierea de conflicte, promovarea păcii și pe incluziune socială în mai multe ONG-uri și fundații elvețiene. În paralel am publicat materiale de analiză politică și articole privind teme sociale.

Din 2014 conduc propria firmă de consultanță în Fribourg unde derulez mandate în spațiul diplomatic, de politică internațională și de acțiune socială. Două componente emblematice ale activității mele o constituie designul și evaluarea de proiecte, precum și coaching-ul în comunicare strategică. Printre clienții și colaboratorii mei s-au numărat structuri internaționale, instituții federale elvețiene (ca Parlamentul Elvețian, Secretariatul de Stat pentru Migrație sau Ministerul Afacerilor Externe), dar și ONG-uri, delegații politice de înalți demnitari internaționali, sau actori din zona academică.

În paralel cu mandatele profesionale susțin integrarea migranților vulnerabili predând lecții gratuite de limba germană. De asemenea, îmi pun la dispoziție competențele profesionale și în numeroase activități de voluntariat.

Pasul spre implicarea politică vine firesc în prelungirea acțiunilor mele civice. Pentru că vreau ca românii să nu mai fie nevoiți să-și părăsească familiile pentru a-și atinge potențialul. Pentru că acum a venit vremea ca însăși România sa-și atingă adevăratul potențial.

În vremuri de mari reconfigurări globale, țara noastră trebuie sa se conecteze la evenimentele și temele internaționale majore. Eu văd România poziționându-se în rolul unui actor cheie, dinamic și respectabil – nu doar grație poziției strategice excepționale sau a apartenenței la alianțe puternice, ci mai ales datorită expertizei unui val proaspăt de reprezentanți competenți și integri.

Cariera politică

Proiectul meu este România

Evolutia politică

Curriculum Vitae Gabriela Mirescu Gruber

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Abonează te

Abonează-te acum pentru a rămăne permanent în contact cu notățile din campanie